ASKER GECESİ BÜYÜK BİR ÇOŞKU İLE KUTLANDI

IMG_0440 (Small)

Türk halkı askerliği kutsal bir görev sayar. Askerlik çağına gelmiş delikanlının askere yolcu edilmesi, askerlik dönüşü karşılanması bir gelenektir.

Askere gidecek olan delikanlı askere gitmeden önce bütün akrabalarını ve yakın dostlarını ziyarete gider. Ziyarete çıkmasa bile akraba ve yakın dostlar, genci yemeğe davet ederler. Bu yemeği veda yemeği şeklinde düzenlerler. Ziyaret ettiği akrabalar askere uğurlama sırasında belli bir miktar para verirler. Bu paranın miktarı önemli değildir, önemli olan verilmesidir. Bu bir gelenektir.

Türkiye’de askerliğini yapmamış insan yarım insan sayılır. Askerlik bir eğitim yuvası olarak görülür, insan hayatının bir dönüm noktası olarak kabul edilir. Bu nedenle askere gönderme, karşılama önemlidir; gururlanılır, ağlanır, duygulanılır.

29 Nisan 2011 Cuma Akaşamı Kayaköy beldesinin 91’e 2 tertip Hüseyin ALKAN ve İsmail ÜSTÜNER askere gidecek gençlerimizden. Bu iki gencimiz için belediyemizce bir gece tertip edilip çalgılar getirtildi çok sayıda misafir davet edildi.Böylesi kutsal bir göreve gidecek olan gençlerimiz.Yalanız bırakılmadı Büyük bir coşku ile , gençlerimiz eğlendi.Çalgı eşliğinde oyunlar oynandı.

Gecenin sonunda CHP Kütahya Millet vekili 1.sıra adayı Şerf HAN böylesi bir günde gençlerimizi yalnız bırakmadı.Millet vekili Şeref HAN ve Belediye Başkanımız Erdoğan DİRİCAN tarafından gençlerimize hediye ve belge verildi.Son olarak gençlerimizin ellerine kına yakıldı aileleri ile fotoğraf çekilip oyunlar oynadılar.

Tüm Türkiye’de askere gidecek ve askerde olan gençlerimize Vatan görevinde başarıyla tamamlamalarını diler.Sağ salim aile ocaklarına dönmeleri için Yüce Allah’tan dualarımızı eksik etmeyelim.